6. detsember 2013

.....tänu on sõnadest suurem.

Algklasside öökool sai võimalikuks väga paljudele inimestele.
Eriline tänu töötubasid juhendanud meistritele:
Triin Põllmaa
         Cornelia Kerm
                       Virve Talts
                                    Maria Prääts
                                                     Väino Veersalu
Täname kõiki lapsevanemaid, tänu kellele saime katta lastele uhke pidulaua.

Täname kooli kokatädisid  Lainet ja Sünnet maitsva hommikusöögi eest.

Ja väga suur tänukummardus ka Heili Ehasalule ja Krista Allikule, kes korraldasid lastele järgmisel päeval vahva matkamängu metsas.

Meister Maria küpsetatud JÕULUTÄHTEDE retsept.

Valisin küpsetamiseks Soomes jõulu ajal ülipopulaarsed küpsetised, mille kohta soomlane ütleb ’JOULUTORTTU’. Traditsiooniliselt tehakse neid tähekujulisena ja ploomimarmelaadiga, kuid täidise osas piiranguid pole ning armsad näevad välja ka jõuluinglid 
Jõulutähed
Kohupiima-võitainast tehtud
Kogus: 25 tk
Koostis:
Valmistamine:Valmista kohupiimavõitainas. (Lihtsam on kasutada valmis ostetud lehttainast:)Pane tükeldatud või kaussi, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Näpi tainas puruseks, siis sega juurde kohupiim (ära sõtku). Suru tainas ühtlaseks lapikuks ruuduks ja aseta miinimum tunniks külmkappi (võib olla kapis ka üleöö).Võta külmikust tainas ja suru see lapikumaks ja aseta töölauale. Rulli jahuse tainarulliga piklikuks, seejärel voldi kolmeks. (võid nii teha ka teist ja kolmandat korda, siis saad kihilisema taina). Tõsta tainas 30 min külmkappi.Rulli tainas poole sentimeetri paksuseks plaadiks ja lõika see ruutudeks (u. 8x8 cm).Tee nurkadesse sisselõiked (vt jooniseid all). Tõsta tainanurgad keskele, määri munaga ja aseta peale marmelaad (võib asetada ka vahele). Küpseta 220-kraadises ahjus u. 13 minutit. Serveeri soojalt, sõelu enne peale tuhksuhkrut. 

Öökool.